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receta vegana aragonés

Una receta de hamburguesas veganas de Silvia Cebolla algo especial… ¡en aragonés!

Cocinera, youtuber, profesora de aragonés, presentadora… Es difícil describir con una sola palabra a la polifacética Silvia Cebolla, la persona que está detrás del pseudónimo A Escuchetes, que comenzó con un canal de Youtube, siguió con un libro de recetas veganas en aragonés y ha llegado hasta la televisión con el programa Charrín Charrán de Aragón TV, un magazín en lengua aragonesa que repasa diferentes aspectos sobre la actualidad social y cultural de la comunidad desde una perspectiva joven y desenfadada.

Como no, la receta que nos propone es en aragonés, así que nos toca intentar aprender aragonés, tirar de imaginación para traducir o preguntarle a la propia Silvia por las redes sociales:

Bi ha muitas trazas e ingredients diferents pa fer hamburguesetas vechetals, pero pa precicipiar a practicar yo siempre goso de recomendar estas, porque por un regular con atros ingredients más tobos quan las femos freyir en casa nuestra sin garra freidora se nos desfan en a sartaina. As de cibada son de buen fer, a masa plega bien y no se desfa, por ixo son siempre ye una buena opción.

receta vegana

Ingredients (pa 5 hamburguesas)

250 g de cibada.

Un pimento verde.

Un pimiento royo.

Una cebolla.

Un crabacín.

20 ml d’augua.

Una cullareta de sal.

½ cullareta de pimenta negra

2 cullaretas d’oregano u especias que te faigan goyo

¿Cómo se fa?

1.Metemos en un bol os 250 gramos de cibada y les chitamos as especias y a sal y lo rechiramos tot.

2. Tallamos a trocetz chicorrons os pimentos verde y royo, a cebolla y o crabacín y los femos freyir en una sartaina.

3. Quan siga presto este sofrito lo chitamos a o bol de cibada y lo rechiramos bien.

4. Alavez chitamos os 20 ml d’augua china-chana y lo rechiramos con una cullara de madera pa no cremarnos con as verduretas d’o sofrito. Si veyemos que ye muit ixuto le chitamos un poquet m’as d’augua, por ixo cal chitar-la amoniquet porque si ye muit tobo no cal chitar-ne más.

5. Una vegada que tiengamos esta masa, con as mans bien escoscadadas pillamos trocetz, femos bolas y las esclafamos pa que se queden planetas con forma d’hamburguesa.

6. Femos freyir estas hamburguesetas en una sartaina con aceite bien calién y quan se dorixquen las sacamos.

Consellos

Una buena traza de minchar y presentar estas delicias vechetals ye metendolas en pan d’hamburguesa acotraciadas con ensalada, tomate, unto y lo que más nos agane.

Si no nos imos a minchar todas podemos conchelar as hamburguesetas envueltas en papel film antis de no fer-las freyir.

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